Purus varškės apkepas su razinomis

varškės apkepas

Tradicinis purus varškės apkepas su razinomis – lengvas ir greitas patiekalas visai šeimai.

Šiam varškės apkepui Jums reikės:

500g varškės, 2 kiaušinių, pusės stiklinės pieno, 2 valgomųjų šaukštų manų, 2 valgomieji šaukštai miltų, 40g sviesto, 100g cukraus, žiupsnelio druskos, saujos razinų.

Gaminimo eiga:

Užpilkite manus pienu ir palikite brinkti apie 30 min. Tuo tarpu sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinių trynius, suberkite miltus, cukrų, druską, razinas ir tirpintą sviestą. Įdėkite manų kruopas su pienu. Viską gerai sumaišykite. Tada atskirai išplakę baltymus juos įsukite į jau padarytą masę.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir sukrėskite padarytą masę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40-50 min.

Varškės apkepą valgykite su grietine, jogurtu arba uogiene.

Skanaus!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Susiję straipsniai